Досвід використання малоінвазивних методів лікування хворих із варикозною хворобою нижніх кінцівок, ускладненою гострим тромбофлебітом підшкірних вен - Перцов, Володимир Іванович; Мамунчак, Ольга Вячеславівна; Перцов, Іван Володимирович; Pertsov, V. I.; Mamunchak, O. V.; Pertsov, I. V. (My University, 2020)
У роботі наведені результати амбулаторного малоінвазивного лікування пацієнтів із варикозною хворобою нижніх кінцівок, ускладненою тромбофлебітом. Встановлено, що радіочастотна абляція в поєднанні з мініфлебектомією є ефективним методом лікування за рахунок радикального видалення патологічного вогнища, одночасної ліквідації загрози рецидивуючого плину захворювання, прискорення термінів реабілітації, має гарний косметичний ефект та може бути альтернативою відкритих хірургічних втручань. The results of out patient minimally in vasive treatment of varicose veins complicated by thrombophlebitis are presented. It is established thatradiofrequency ablation in combination with miniflebectomy is an effective method of treatment due to radical removal of the pathological lesion, simultaneous elimination of the threat of recurrent disease course, fast rehabilitation, has a good cosmetic effect, and can be an alternative to open surgery.
Experience of miniinvasive methods of treatment of patients with varicous disease with acute trombohlebitis
Keywords: варикозна хвороба; тромбофлебіт; радіочастотна абляція; флебектомія; varicose veins; thrombophlebitis; radiofrequency ablation; phlebectomy