Спосіб отримання комплексу біологічно активних речовин з гепатопротекторною та антиоксидантною активністю - Лукіна, Ірина Андріївна; Мазулін, Олександр Владиленович; Бєленічев, Ігор Федорович; Абрамов, Андрій Володимирович; Мазулін, Георгій Владиленович (My University, 2016)
Спосіб отримання комплексу біологічно активних речовин з гепатопротекторною та антиоксидантною активністю шляхом подрібнення повітряно-сухої рослинної сировини, екстракції гарячою очищеною водою при підтриманні постійного температурного режиму та подальшого сушіння отриманого водного витягу. Як сировину використовують траву гірчаку почечуйного (Polygonum persicaria L.). Перед екстрагуванням рослинну сировину залишають на 30 хвилин для повного набухання. Екстракцію проводять п'ятикратним об'ємом води очищеної (1:5) при температурі 40 °C протягом 40 хвилин. Водний витяг фільтрують, заморожують при t=- 50 °C у камері з повітряною системою охолодження протягом 60 хвилин. Процес ліофілізації статично замороженого екстракту здійснюють у субліматорі до отримання сухого екстракту.
Keywords: спосіб отримання; біологічно активні речовини; гепатопротекторна активність; антиоксидантна активність; патент