Терапевтичні вправи у реабілітаційному процесі пацієнтів з пошкодженнями опорно-рухового апарату - Лукашенко, Анастасія Олександрівна (Запорізький державний медико-фармацевтичний університет, 2025)
Об’єкт дослідження – комплекси терапевтичних вправ у відновлювальному процесі пацієнтів – дзюдоїстів аматорського кваліфікаційного рівня з пошкодженнями верхніх кінцівок. Предмет дослідження – клінічні особливості застосування терапевтичних вправ у відновлювальному процесі пацієнтів – дзюдоїстів аматорського кваліфікаційного рівня з пошкодженнями верхніх кінцівок. Мета дослідження – вивчення досвіду застосування терапевтичних вправ у відновлювальному процесі пацієнтів – дзюдоїстів аматорського кваліфікаційного рівня з пошкодженням верхніх кінцівок. Методи дослідження: аналіз, узагальнення та систематизація матеріалів науково-методичної літератури і глобальної мережі «Internet»; контент-аналіз медичних карток; клінічні спостереження; лікарсько-педагогічні спостереження опитування пацієнтів за Візуальною Аналоговою Школю Болю (ВАШБ); тест САН (Самопочуття. Активність. Настрій); тест «Total Active Motion»; методи математичної статистики. Object of research – complexes of therapeutic exercises in the rehabilitation process of patients – amateur judo`s with injuries of the upper extremities. Subject of research – clinical features of the use of therapeutic exercises in the rehabilitation process of patients – amateur judo’s with injuries of the upper extremities. Purpose of research – study of the experience of the use of therapeutic exercises in the rehabilitation process of patients – amateur judo’s with injuries of the upper extremities. Research methods: analysis, generalization and systematization of materials of scientific and methodological literature and the global network «Internet»; content analysis of medical records; clinical observations; medical and pedagogical observations of patient surveys according to the Visual Analogue School of Pain (VASP); WAM test (Well-being. Activity. Mood); Total Active Motion test; methods of mathematical statistics.
Keywords: магістерська робота; реабілітація; діагностика; терапевтичні вправи; пацієнти; дзю-до; спортсмени; аматори; травма; верхня кінцівка; rehabilitation; diagnostics; therapeutic exercises; patients; judo; athletes; amateurs; trauma; upper limb