Фітохімічне дослідження Achillea collina J. becker ex reichenh . - Дуюн, Ірина Федорівна; Duyun, I. F.; Мазулін, Георгій Владиленович; Mazulin, A. V. (ЗДМУ, 2015)
Вивчення лікарської сировини деревій пагорбовий (A. collina J. Becker), його якісного та кількістного вмісту. В результаті досліджень ідентифіковано основні компоненти: вітамін К1, флавоноїди, гідроксикоричні кислоти. Встановлено виражену ранозагоюючу, протизапальну, гепатозахисну, гепатопротекторну дію лікарських засобів.
Keywords: деревій пагорбовий; A. collina J. Becker ex Reichenh