Медичний університет як центр допомоги студентам з артеріальною гіпертензією - Пацера, Марина Вікторівна (Київ, 2016)
Проблеми профілактики, діагностики та лікування первинної артеріальної гіпертензії (АГ) у молоді займають одне з провідних місць в практиці сімейного лікаря. Труднощі медикаментозної та немедикаментозної терапії, реабілітація хворих з АГ стосуються осіб, які вивчаються і тільки починають свій професійний шлях. Студенти медичного університету опановують складну програму, мають виражені фізичні, психологічні та емоційні навантаження. Ці фактори значно впливають на стан здоров’я, на успішність навчання. Напружена програма університету змінює спосіб життя студента в бік гіподинамії, емоційних перенавантажень, приєднується відсутність організованого та збалансованого харчування. У студента-медика, який апріорі має бути взірцем здоров’я, починають розвиватися хронічні захворювання, одним з яких є артеріальна гіпертензія.
Keywords: матеріали конференцій