Поліморфізм структурного гетерохроматину Y-хромосоми при цитогенетичних дослідженнях подружніх пар з порушенням репродуктивної функції - Авраменко, Наталія Вікторівна; Сухонос, Оксана Сергіївна (Запорізький державний медичний університет, 2020)
За допомогою сучасних цитогенетичних методів можливо ідентифікувати різноманітні хромосомні аномалії, що несуть тяжкі захворювання, досить часто хромосомні аномалії викликають значну частину репродуктивних втрат (мимовільні викидні, безпричинне завмирання плоду тощо) як на ранніх, так і на пізніх термінах вагітності. Зміни розмірів гетерохроматину може поєднуватися з важкими порушеннями сперматогенезу, невиношуванням вагітності, а також виникненням серйозних дефектів розвитку.
Keywords: каріотипування; гетерохроматин; хромосомний поліморфізм; порушення репродуктивної функції