Особливости реакції крупноклітинних вазопресинергічних нейронів супраоптичного та паравентрікулярного ядер гіпоталамуса при переривчастої дії гіпоксичної гіпоксії - Абрамов, Андрій Володимирович; Шаменко, Вадим Олександрович; Колесник, Юрій Михайлович; Василенко, Гліб Володимирович; Ковальов, Микола Михайлович (My University, 2019)
Переривчаста гіпоксія стимулює функціональну активність крупноклітинних нейронів PVNpml, що проявляється посиленням синтезу вазопресину, білків cFos, HIF-1α і HIF-3α. 2) У постгіпоксичний період в PVNpml спостерігається незначне зменшення синтезу вазопресину, білків HIF-1α і HIF-3α без зменшення вмісту білка cFos. 3) Переривчаста гіпоксія гальмує функціональну активність нейронів SON, яка частково відновлюється у постгіпоксичний період.