Щодо створення нового протиепілептичного лікарського засобу “Карботрил” - Німенко, Ганна Романівна (Запоріжжя: Запорізький національний університет, 2014)
Епілепсія - це хронічне захворювання головного мозку, єдиною або домінуючою ознакою якого є повторювані епілептичні припадки. І вона є одним з найбільш розповсюджених захворювань нервової системи. Кількість хворих на епілепсію на планеті складає більше 40-50 млн чоловік, в Україні - близько 500 тис. осіб. В 1/3 випадків причина смерті хворих на епілепсію пов'язана з припадком або епілептичним статусом.
Keywords: тези