Стандартизація діючих речовин в таблетковій масі з L-триптофаном та тіотриазоліном - Сорокопуд, Л. Ю.; Борсук, Сергій Олександрович (Запорізький державний медичний університет, 2019)
Вступ. В процесі виготовлення таблеток одним з основних критеріїв якості є їх постадійний контроль під час виробництва, а саме контроль вмісту діючих речовин в таблетковій масі. Мета дослідження. Стандартизація L-триптофану та тіотриазоліну (4:1) в таблетковій масі, під час виробництва таблеток з L-триптофаном та тіотриазоліном. Матеріал і методи. У дослідженні використовували 6 серій таблеткових мас, склад на одну таблетку: L-триптофану 200,0 мг, тіотриазоліну 50,0 мг, допоміжних речовин до 450,0 мг. У процесі дослідження нами була використана модульна система для ВЕРХ BISCHOFF зі спектрофотометричним детектором Lambda 1010 на зворотній фазі, і розроблена, модифікована методика визначення діючих речовин в модельній суміші методом ВЕРХ. Для проведення кількісного визначення діючих речовин методом ВЕРХ, ми використовували колонку Prontosil Eurobond C 18 розміром 250 × 4,6 мм, в якості елюента - 20 % метанолу - 80% фосфатного буферу, що містить 0,68 г/л дигідрофосфату калія та фосфатну кислоту (рН 3).
Keywords: тези доповідей