Диференціація занять з фітнесу в професійно-прикладній фізичній підготовці студенток медичних вищих навчальних закладів - Дорошенко, Едуард Юрійович; Сазанова, Інна Олексіївна; Гурєєва, Антоніна Михайлівна; Юрченко, П. Г. (Запорізький державний медичний університет, 2018)
Показано, що диференціація засобів фітнесу повинна ґрунтуватися на попередньому моніторингу рівня фізичного здоров’я, фізичного розвитку, фізичної підготовленості, складу тіла та мотивації студенток до занять фізичними відповідними вправами. Визначено, що різні категорії студенток обирають різновиди фітнесу згідно з рівнем фізичної підготовленості, обсягу та спрямованості занять. Мета: визначення особливостей застосування засобів фітнесу, їх диференціації та спрямованості в професійно-прикладній фізичній підготовці студенток медичних вищих навчальних закладів. Актуальність: Проблематика професійно-прикладної фізичної підготовки студентів вищих навчальних закладів 3-4 рівнів акредитації потребує детальної розробки в сучасних соціальних економічних умовах України для оптимізації процесу фізичного виховання. Саме в лавах студентської молоді наявна потреба в подоланні дефіциту рухової активності для формування гармонійно розвиненої особистості та професійної компетенції майбутнього фахівця відповідного профілю. Для якісного виконання лікарських обов’язків майбутній медичний працівник повинен мати оптимальний рівень психосоматичного здоров’я та професійно-прикладної фізичної підготовленості з урахуванням специфіки його практичної діяльності (терапевтичної, хірургічної та ін.). Це робить наше дослідження актуальним і своєчасним.
Keywords: тези доповідей