Практикум з біологічної та клінічної хімії. Модуль 1. Загальні питання клінічної і біологічної хімії та основи ензимології. Метаболізм вуглеводів. Обмін речовин та енергії. Основи молекулярної біології - Павлов, Сергій Васильович; Біленький, Сергій Андрійович; Горбачова, Світлана Василівна; Євсєєва, Людмила Володимирівна; Левченко, Катерина Віталіївна; Нікітченко, Юлія Вікторівна (Запорізький державний медичний університет, 2017)
Запропонований практикум є необхідним навчальним посібником для вивчення клінічної біохімії студентами третього курсу ІІ медичного факультету спеціальності «Лабораторна діагностика». Практикум містить тематичний план лекцій та практичних занять з модулю 1. Для кожного заняття вказана актуальність теми, що вивчається, мета заняття, перелік теоретичних питань для підготовки. Обов’язковими елементами викладення змісту виконання лабораторних робіт є детальне роз’яснення принципів методу та безпосередньо методики виконання роботи, клініко-діагностичне значення методу в практичній медицині. Крім того, практикум містить тестовий контроль вихідного рівня знань і тести ліцензійного іспиту «КРОК-Б». Зміст і об’єм практикуму відповідають кількості годин, які відведені на вивчення модулю 2 (1,8 кредиту/54 години), змісту відповідних розділів робочої програми з клінічної біохімії для студентів спеціальності «Лабораторна діагностика» в умовах кредитно-модульної системи навчання. В практикумі міститься вся необхідна інформація щодо індивідульної самостійної роботи студентів, а також питання для підготовки до складання змістових модулів та підсумкового модульного контролю з модулю 1.