Невідкладна хірургія захворювань і пошкоджень органів черевної порожнини, малого тазу та заочеревинного простору - Сирбу, Іван Федорович; Ганжий, В. В.; Залізняк, Владислав Олександрович; Жаркіх, Анатолій Васильович; Ганжий, Володимир Валентинович; Бачурін, Андрій Вікторович; Ярешко, Неля Олександрівна (Запорізький державний медичний університет, 2009)
У навчальному посібнику відображені питання клініки, діагностики і хірургічної тактики при гострих захворюваннях і ушкодженнях органів черевної порожнини, малого тазу та заочеревинного простору. Особлива увага приділяється методології інтраопераційної ревізії при різних хірургічних ситуаціях, можливим ускладненням і їх попередженню. Необхідно підкреслити, що робота інтернів в клініці невідкладної хірургії, знайомство їх з організацією роботи по наданню невідкладної хірургічної допомоги хворим, дозволяє активізувати інтернів в процесі навчання, навчити їх клінічному мисленню і самостійній роботі під наглядом керівників інтернатури, виконувати невідкладні хірургічні втручання і маніпуляції, набуваючи тим самим не тільки теоретичні, але і практичні знання і вміння. Призначено для лікарів-інтернів.