Патогенез основних форм системної запальної реакції організму асоційованих з COVID-19 - Єложенко, І. Л. (Запорізький державний медичний університет, 2021)
Актуальність: На сьогоднішній день пандемія COVID-19 продовжує поширюватися світом, спричиняючи великі матеріальні збитки. Досконале вивчення патогенезу та визначення оптимальних мішеней для впливу препаратів на захворювання дозволить розробити нові лікарські препарати для покращення перебігу хвороби та мінімізувати можливі ускладнення. Мета дослідження: проаналізувати сучасну наукову літературу щодо головних патофізіологічних механізмів перебігу COVID-19 асоційованого з вірусом SARS-CoV-2.
Keywords: тези