Пріоритетність і використання сучасних інформаційних технологій у вивченні предмета "Медична Біологія" студентами 1-го курсу медичного університету - Попович, Аліса Петрівна; Приходько, Олександр Борисович; Ємець, Тетяна Іванівна; Гавриленко, Ксенія В'ячеславівна; Малєєва, Ганна Юріївна; Popovych, A. P.; Prikhodko, O. B.; Yemetc, T. I.; Havrylenko, K. V.; Malieieva, H. Yu. (My University, 2024)
Стаття присвячена визначенню найбільш дієвих методів сучасних інформаційних технологій. які застосовуються у закладах вищої медичної освіти на заняттях з медичної біології. На прикладі конкретних тем занять встановлена пріоритетність методів сучасних інформаційних технологій та їх зв’язок з тими питаннями, що розглядаються у процесі вивчення програмної теми предмету. Виділені найбільш дієві методи, показана їх доцільність. Обґрунтовані особливості їх використання на практичних та лекційних заняттях і в процесі самостійної роботи студентів. Встановлено в чому полягає найбільша дієвість того чи іншого метода, яка дає можливість візуалізувати та систематизувати складну інформацію про біологічні процеси і засвоїти великі об’єми інформації. The article is devoted to the definition of the most effective methods of modern information technologies. which are used in medical biology classes in institutions of higher medical education. Using the example of specific lesson topics, the priority of modern information technology methods and their connection with the issues considered in the process of studying the program topic of the subject is established. The most effective methods are highlighted, their expediency is shown. Grounded features of their use in practical and lecture classes and in the process of independent work of students. It is established what is the greatest effectiveness of this or that method, which makes it possible to visualize and systematize complex information about biological processes and absorb large volumes of information.
Priorities and use of modern information technologies in the study of the subject «Medical Biology» by students of the 1st year of the medical university
Keywords: сучасні інформаційні технології; візуалізація; професійні компетентності; modern information technologies; visualization; professional competence