Вплив симвастатину на показники центральної гемодинаміки, функції зовнішнього дихання, агрегацію тромбоцитів та імунологічний статус у хворих на негоспітальну пневмонію третьої групи - Сиволап, Віталій Вікторович; Курілець, Лілія Олегівна (Запорізький державний медичний університет, 2010)
Наведено дані щодо впливу симвастатину на показники центральної гемодинаміки, функції зовнішнього дихання, агрегацію тромбоцитів та імунний статус у хворих на негоспітальну пневмонію третьої групи. Доведено, що симвастатин вірогідно покращує діастолічне наповнення лівого шлуночка, стан клітинного та гуморального імунітету, сприяє підвищенню об’ємних і швидкісних показників зовнішнього дихання, знижує ступінь і швидкість АДФ-індукованої агрегації тромбоцитів у хворих на негоспітальну пневмонію третьої групи. In the article cited data about influence of simvastatin on the indexes of central hemodynamics, functions of the external breathing, platelet aggregation and immunological status for patients by community acquired pneumonia of the third group. It is well-proven authors, that simvastatin improves the diastole filling of the left ventricle, state of cellular and humoral immunity for certain, instrumental in the increase of by volume and speed indexes of the external breathing, reduces a degree and speed of the ADF- induce a platelet aggregation for patients by community acquired pneumonia of the third group.
Keywords: гемодинаміка; функція зовнішнього дихання; імунограма; агрегація тромбоцитів; негоспітальна пневмонія; симвастатин; hemodynamics; function of external breath; platelet aggregation; immunological status; community acquired pneumonia; simvastatin