Диференційовані підходи до оптимізації профілактики та лікування неспецифічних вагінітів у жінок репродуктивного віку - Рязанова, Олена Дмитрівна; Ryazanova, O. D. (Запорізький державний медико-фармацевтичний університет, 2024)
Метою роботи було покращити результати медикаментозного лікування та профілактики рецидиву у жінок репродуктивного віку, хворих на неспецифічні вагініти, шляхом запровадження нових діагностичного і лікувального алгоритмів та патогенетичної медикаментозної терапії на основі комплексного клінічного, бактеріологічного, гормонального обстеження і визначення рівня магнію. Робота засновується на власних спостереженнях, клінічних, лабораторних, інструментальних, мікроскопічних, бактеріологічних методах дослідження та анкетуванні хворих на неспецифічні вагініти (аеробний вагініт і бактеріальний вагіноз) репродуктивного віку. The aim of the study was to improve the results of drug treatment and recurrence prevention in reproductive-aged women with non-specific vaginitis through a comprehensive assessment of clinical, bacteriological, hormonal examination, and magnesium levels, as well as the introduction of new diagnostic and therapeutic algorithms and comprehensive drug therapy. The work is based on the author's observations, clinical, laboratory, instrumental, microscopic, bacteriological methods of research, and surveying patients with non-specific vaginitis (aerobic vaginitis and bacterial vaginosis) of reproductive age.
Differentiated Approaches to Optimizing the Prevention and Treatment of Non-Specific Vaginitis in Women of Reproductive Age
Keywords: неспецифічні вагініти; аеробний вагініт; бактеріальний вагіноз; репродуктивний вік; мікрофлора; стрес; профілактика; гормональне обстеження; гормони; психоемоційний стан; депресія; тривога; магній; комплексне лікування; nonspecific vaginitis; aerobic vaginitis; bacterial vaginosis; reproductive age; microflora; stress; prevention; hormonal examination; hormones; psychoemotional state; depression; anxiety; magnesium; complex treatment