Методи фармакогностичного аналізу. Первинні метаболіти. Терпеноїди. Тритерпеноїди. Кардіостероїди. Модуль 1 - Тржецинський, Сергій Дмитрович; Одинцова, Віра Миколаївна; Денисенко, Ольга Миколаївна; Мозуль, Валентина Іванівна; Головкін, Володимир В'ячеславович (Запорізький державний медичний університет, 2019)
Фармакогнозія з основами фітокосметики відіграє провідну роль у розв’язанні таких актуальних проблем як створення ефективних ліків та косметичних засобів з рослинної сировини, підвищення її якості, раціональне використання природних ресурсів тощо. Для виконання цих задач важливе значення має організація самостійної роботи студентів як основної ланки . Конспект лекций з фармакогнозія з основами фітокосметики «Методи фармакогностичного аналізу. Первинні метаболіти. Терпеноїди. Тритерпеноїди. Кардіостероїди» допомагає студентам в придбанні знань предмету та формуванні умінь використовувати ці знання на практиці.
Keywords: мікроскопічний аналіз; анатомічна характеристика; фармакогнастичні методи; гістохімічні реакції; фізико-хімічні властивості