Алгоритм прогнозування ризику розвитку порушень мікроекології слизових оболонок у дітей промислового регіону - Резніченко, Юрій Григорович; Ярцева, Марія Олександрівна; Резниченко, Ю. Г.; Ярцева, M. А.; Resnichenko, Y. G.; Yartzeva, M. O. (My University, 2013)
У статті розроблений алгоритм прогнозування розвитку мікроекологічних порушень у дітей - мешканців промисловогорегіону. Встановлено вплив раннього переведення на змішане вигодовування та використання адаптованих сумішей, низького прибутку та поганих житлових умов, наявності у дитини анемії, проявів харчової алергії, захворювань нервової системи до 1 року, частих ГРЗ та призначення антибіотиків на розвиток дисбактеріозу. В статье разработан алгоритм прогнозирования развития микроэкологических нарушений у детей - жителей промышленного региона. Установлено влияние раннего перевода на смешанное вскармливание и использование адаптированных смесей, низкого дохода и плохих жилищных условий, наличия у ребенка анемии, проявлений пищевой аллергии, заболеваний нервной системы до 1 года, частых ОРЗ и применения антибиотиков на развитие дисбактериоза. Algorithm of prognostic risk of the development of microecology disorders of mucous in children from industrial region is presented in the article. The influence of the early introduction of formula feeding and using of the mixed feeding, the low socio-economical situation of the family, the presence of anemia, food allergy, nervous system disorders during the first year of life, frequent acute respiratory diseases and the using of antibiotics which is leading to dysbiosis manifestation is ascertained.
Алгоритм прогнозирования риска развития нарушений микроэкологии слизистых оболочек у детей промышленного региона
Prognostic risk algorithm of the development of microecology disorders of mucous in children of industrial region
Keywords: діти; діагностичний алгоритм; фактори ризику; дисбактеріоз; дети; диагностический алгоритм; факторы риска; дисбактериоз; infants; diagnostic algorithm; the factors of risk; dysbiosis