Нирковий резистивний індекс як метод ранньої діагностики післяопераційного гострого пошкодження нирок у пацієнтів похилого віку з перитонітом - Момот, Наталія Вікторівна (Запорізький державний медичний університет, 2021)
Люди похилого віку особливо вразливі до розвитку післяопераційних ускладнень, одним з яких є гостре пошкодження нирок (ГПН). ГПН пов‘язане з більш тривалим перебуванням у стаціонарі, підвищенням короткочасної та довгострокової летальності. Рання діагностика ГПН є важливим компонентом ефективності його профілактики та лікування. Визначення величини ниркового резистивного індексу (RRI) – перспективний метод ―приліжкової‖ діагностики ГПН, який вважається неінвазивним, доступним та легким для виконання в більшості відділень інтенсивної терапії (ВІТ).
Keywords: тези