Оценка системы гемостаза при циррозе печени - Тугушев, А. С.; Кремзер, А. А.; Избицкий, В. В.; Нечепуренко, И. Г.; Панченко, Л. В.; Тугушев, Алій Саітович; Кремзер, Олександр Андрійович; Ізбицький, Володимир Вікторович (Запорізький державний медичний університет, 2011)
Подано оцінку змінам різних ланок гемостазу при цирозі печінки; показано наявність стану тромбофілії у хворих з компенсованим перебігом цирозу печінки й синдрому дисемінованого внутрішньосудинного згортання у пацієнтів з декомпенсованим цирозом, що є причиною геморагічного синдрому. Дана оценка изменениям различных звеньев гемостаза при циррозе печени; показано наличие состояния тромбофилии у больных с компенсированным течением цирроза печени и синдрома диссеминированного внутрисосудистого свертывания у пациентов с декомпенсированным циррозом, что является причиной геморрагического синдрома. The estimation of changes of various hemostasis links in liver cirrhosis is given; it was shown the presence of thrombophilia in patients with the compensated course of cirrhosis and presence of syndrome of disseminated intravascular clotting in patients with decompensated was shown that is the cause of bleeding syndrome.
Keywords: цироз печінки; гемостаз; коагулопатія; тромбоз; цирроз печени; гемостаз; коагулопатия; тромбоз; liver cirrhosis; hemostasis; coagulopathy; thrombosis