З досвіду впровадження різних форм роботи для вивчення англійської мови за професійним спрямуванням у медичних вишах - Гордієнко, Олена В'ячеславівна; Мирошниченко, Олена Анатоліївна (Харків: НФаУ, 2018)
Сучасне користування іноземною мовою для вирішення професійних завдань розглядається як обов’язковий компонент змісту освіти, який сприяє ефективнішому спілкуванню, легшому доступу до інформації, глибшому розумінню та конкурентоспроможності української вищої школи. Значущість іноземної мови для професійної підготовки майбутніх фахівців пояснюється також стрімким зростанням науково-технічної інформації.
Keywords: професійна підготовка; майбутні фахівці; іншомовна література; фахові тексти; методика навчання читанню; реферування; анотування