Явище синонімії в англомовному медичному дискурсі - Довбиш, Альона Сергіївна (Національний університет Острозька академія, 2019)
Дослідження присвячене аналізу явища синонімії у писемному медичному дискурсі на прикладі лексичної одиниці “fear”. Проаналізовано синоніми даного терміну, вжиті в англомовних історіях хвороб пацієнтів з захворюваннями нервової системи. У сучасному мовознавстві проблема синонімії і досі залишається не достатньо вивченим та спірним явищем, не дивлячись на велику кількість досліджень. У медичній галузі використання синонімів є теж досить росповсюдженим явищем. Не виняток і писемний медичний дискурс. Матеріалом даного дослідження стали англомовні історії хвороб.
Keywords: явище синонімії; синоніми; лексична одиниця «fеar»; писемний медичний дискурс; історії хвороб