Основи здорового способу життя. Тема 12. Фактори впливу на здоров’я людини : метод. рек. для самостійної роботи студентів - Ляхова, Інна Миколаївна; Шаповалова, Ірина Володимирівна (Запорізький державний медичний університет, 2019)
Методичні рекомендації призначені для студентів, які навчаються за спеціальністю 227 «Фізична терапія, ерготерапія» ЗВО МОЗ України для допомоги у вивчені окремих аспектів здорового способу життя, які віднесено до самостійної роботи згідно типової та робочої програм, в рамках підготовки до практичних занять та кращого засвоєння навчального матеріалу з дисципліни «Основи здорового способу життя». Мета самостійної роботи за темою – ознайомлення з основними факторами впливу на здоров’я людини та умовами його збереження. Здоров’я – один із найважливіших ресурсів, який є необхідним для розвитку та реалізації особистісного потенціалу людини. Воно представляє собою багатомірний феномен, складний і неоднорідний за своєю структурою. Вивчення факторів, що впливають на здоров’я, а також розуміння вагомої ролі самої людини в здоров’язбереженні та здоров’язміцненні дозволить підвищити ефективність впливу на цей процес.
Keywords: самостійна робота студентів