Фітохімічне дослідження перспективного сорту Thymus х citriodorus (pers.) Schreb. Silver Queen - Стешенко, Яна Миколаївна; Мазулін, Олександр Владиленович; Опрошанська, Т. В.; Смойловська, Галина Павлівна (My University, 2019)
Актуальною проблемою фармації та рослинництва є пошук видів з вираженою протимікробною, протизапальною та антиоксидантною дією. Відомим джерелом отримання лікарської рослинної сировини є родина ясноткових (Lamiaceae L.), спеціалізованого порядку ясноткових (Lamiaceae L.). Вона містить до 3500 видів, що об’єднані в 200 родів, які добре відомі в різних країнах світу. Більшість видів зустрічається переважно в країнах з помірним вологим кліматом.
Keywords: чебрець лимонно запашний; Thymus х citriodorus (Pers.) Schreb. Silver Queen; рослинна сировина; ефірна олія; газовахроматографія з мас-спектрометрічним детектуванням; екстракційні фітопрепарати