Інноваційні підходи до навчання в медичних ЗВО України у сфері електронної системи охорони здоров’я (eHealth) - Ковтун, Л. О.; Маганова, Тамара Валеріївна; Сухоставець, Н. П.; Kovtun, L. O.; Mahanova, T. V.; Sukhostavets, N. P. (My University, 2023)
Навчання здобувачів вищої освіти у XXI столітті є складним завданням. Численні чинники, такі як розбіжності в соціальній структурі, економічному становищі, розвитку інформаційних технологій, зміни в уряді, переосмислення національних пріоритетів, доступність і розподіл ресурсів, взаємозв’язок між медичною допомогою та медичною освітою, а також стан здоров’я населення динамічно впливають на освітні програми та їх результати. Метою цього дослідження було проаналізувати різні інноваційні підходи у вищій медичній освіті України, які впроваджують концепцію eHealth. У рамках дослідження було розглянуто виклики та перспективи впровадження електронної системи охорони здоров’я в освітній процес та оцінено ефективність різних інноваційних підходів у підготовці майбутніх медичних спеціалістів. Випускникам медичних ЗВО важливо вміти використовувати інформаційні системи, зокрема eHealth, у своїй майбутній професійній діяльності. Це сприятиме оптимізації роботи загалом, поліпшенню діагностики та забезпеченню доступу до великої кількості медичної інформації. Teaching students of higher education in the 21st century is a difficult task. Numerous factors such as differences in social structure, economic status, development of information technology, changes in government, rethinking of national priorities, availability and distribution of resources, and the interaction between health care and medical education, as well as the state of public health, dynamically affect the educational programs and their results. The purpose of this study was to analyze various innovative approaches in the higher medical education of Ukraine, which are used to implement the concept of eHealth. As part of the study, the challenges and prospects of introducing electronic health into the educational process were considered and the effectiveness of various innovative approaches in the training of future medical specialists was evaluated. It is important for graduates of medical institutions of higher education to be able to use information systems, in particular eHealth, in their future professional activities. This will help to optimize the work as a whole, improve diagnostics and provide access to a large amount of medical information.
Analysis of innovative approaches to education of higher medical education acquires in Ukraine in the field of electronic health (eHealth)
Маганова Т. В. - https://orcid.org/0000-0001-7008-3102
Keywords: медична освіта; інформаційні технології; електронні ресурси; інновації; електронна система охорони здоров’я; medical education; information technologies; electronic resources; innovations; electronic health system