Вибір тромболітика для лікування тромбоемболії легеневої артерії - Никоненко, Олександр Семенович; Никоненко, Андрій Олександрович; Матвєєв, Сергій Олександрович; Наконечний, Сергій Юрійович (Харків : Технологічний Центр, 2017)
Тромбоемболія легеневої артерії (ТЕЛА) – захворювання з високим рівнем летальності. Досліджені результати лікування 102 пацієнтів з ТЕЛА після тромболізису. Встановлено що при масивній та субмасивній ТЕЛА доцільно застосовувати як альтеплазу так і стрептокіназу. Перевагу альтеплазі слід надавати при лікуваннігемодинамічно нестабільних пацієнтів, а стрептокіназі у пацієнтів з тривалістю захворювання більше 1 доби.
Keywords: тромбоемболія легеневої артерії; комп’ютерна томографія; індекс Міллера; тромболізис; стрептокіназа; альтеплаза