Схильність до захворювань на основі національної належності - Дергобузов, М. О. (Запорізький державний медичний університет, 2021)
За останні декілька століть через значне переселення народів тема національних генетичних особливостей стала дуже актуальною. Це зв‘язано з тим, що на певній географічній території виживали і закріплювалися найбільш пристосовані до неї індивіди, всі інші або не витримували і йшли на пошуки більш комфортного місця проживання, або деградували і зникали з історичної арени. Безумовно, подібна багатовікова адаптація не могла не залишити оригінального відбитку на генетичному апараті представників кожної раси і етносу, але у сучасному світі ці пристосування можуть зіграти злий жарт.
Keywords: тези