Вікові особливості лімфоїдних структур червоподібного відростка людини грудного віку - Таврог, Маріанна Львівна; Таврог, М. Л.; Сидорова, Ірина Володимирівна; Сидорова, И. В.; Здержко, Н. М. (Запорізький державний медичний університет, 2012)
У грудному періоді продовжується розвиток лімфоїдних утворень, що виражається в збільшенні їх розмірів. У лімфоїдних вузликах на периферії переважають Т-лімфоцити, а в центрі – В-лімфоцити, що характеризуються пролиферативною активністю (Кі-67 позитивні). В грудном периоде продолжается развитие лимфоидных образований, что выражается в увеличении их размеров. В лимфоидных узелках на периферии преобладают Т-лимфоциты, а в центре – В-лимфоциты, которые обладают пролиферативной активностью. (Кі-67 позитивные). Development of lymphoid formations, which is expressed in the increase of their sizes rozmiriv, proceeds in a pectoral period. In lymph nodes the T-cell prevail on periphery, and in a center В-lymphocyte which own proliferating activity (Ki-67 positive).
Keywords: червоподібний відросток; грудний вік; лімфоїдний вузлик; лімфоцити; червеобразный отросток; грудной возраст; лимфоидный узелок; лимфоциты; vermicular appendix; infancy; lymphoid nodule; lymphocyte