Случай гипердиагностики рака ободочной кишки у больной калькулезным холециститом - Сидоренко, Олександр Михайлович; Варваров, В. В.; Каджоян, Артем Валерійович; Семенова, Т. А.; Семенова, Тетяна Олександрівна (Запорізький державний медичний університет, 2011)
Описано випадок захворювання на хронічний калькульозний холецистит, інтерпретований як рак висхідного відділу ободової кишки. Особливістю випадку була неоднозначність трактування клінічних та інструментальних даних, що ускладнила доопераційну діагностику. Описан случай заболевания хроническим калькулезным холециститом, интерпретированый как рак восходящего отдела ободочной кишки. Особенностью случая была неоднозначность трактовки клинических и инструментальных данных, затруднившая дооперационную диагностику. Case of chronic calculous cholecystitis is described which was interpreted as a cancer of colon ascendens. The peculiarity of the case was the ambiguity of the interpretation of clinical and instrumental data, which complicated the preoperative diagnostics.
Keywords: колоректальний рак; жовчнокам’яна хвороба; колоректальный рак; желчнокаменная болезнь; colorectal cancer; cholelithiasis