Створення нових біоактивних сполук на основі 8-бромо-7-(2-гідрокси-3-алкілфеноксипропіл)ксантину - Бабак, К. С.; Іванченко, Дмитро Григорович (Запорізький державний медичний університет, 2018)
Вільні радикали різних типів все частіше зв’язуються з цілим рядом станів і хвороб, таких як ішемічна, тромбоз, емболія та ін. Виникнення цих хвороб можливо пояснити наступним чином: з невідомих причин активність ендогенних антиоксидантів знижується і радикали, що утворилися в клітині, можуть ініціювати вторинні вільнорадикальні реакції. В результаті цих реакцій відбувається деградація молекул-мішеней з утворенням більш або менш стабільних продуктів реакцій. Таким чином, призначення антиоксидантів запобігло б розвитку вище зазначених хвороб.
Keywords: тези доповідей