Пошук біологічно активних сполук в ряді похідних 8-аміно-7-н-бутилксантину - Іванченко, Дмитро Григорович; Романенко, Микола Іванович; Назаренко, Олена Валеріївна; Корнієнко, В. І.; Самура, Б. А. (Харків : НФаУ, 2014)
В сучасній медичній практиці використовується широкий ряд природних та синтетичних препаратів похідних ксантину, які проявляють різноманітні види активностей (діуретичну, кардіопротективну, бронхолітичну та ін.). Враховуючи вищезазначене, пошук біологічно активних сполук серед похідних ксантину є актуальним та перспективним.
Keywords: тези