Анализ морфологических изменений желудка крыс после внутриутробного введения антигена - Ключко, С. С.; Ключко, Світлана Сергіївна; Kluchko, S. S. (My University, 2012)
У роботі були досліджені морфологічні зміни слизової оболонки шлунку щурів на 21-у добу життя після внутрішньоутробного введення вакцини Ваксігрип. Встановлено, що внутрішньоутробне введення антигену призводить до збільшення клітинної популяції лімфоїдних структур. Таким чином, посилення антигенного впливу на плід шляхом вакцинації змінює темпи і строки формування місцевої імунної системи шлунку у вигляді прискорення міграції та збільшення вмісту лімфоцитів. This work has shown morphological changes of gastric mucosa in rats on the 21st day of their life after intrauterine administration of Vaxigrip vaccine. It has been established the intrauterine administration of antigen leads to the growth of lymphoid cell population. Thus, the enhancement of antigen influence on fetus by the vaccination changes the rate and duration of formation of local gastric immune system by the accelerating migration and increasing the amount of lymphocytes.
Аналіз морфологічних змін шлунку щурів після внутрішньоутробного введення антигену
Analysis of morphological changes in rats' stomach after intrauterine antigen administration
Keywords: грип; шлунок; лімфоїдна тканина; антиген; мікроскопічний метод; influenza; stomach; lymphoid tissue; antigen; mіcroscopic method