Особливості розподілу рецепторів до лектину сої в структурах селезінки в нормі та після внутрішньоутробного антигенного навантаження - Таланова, Ольга Сергіївна; Богуславський, Д. Р. (Запорізький державний медичний університет, 2015)
Мета дослідження – встановити особливості розподілу рецепторів до лектину сої в структурах селезінки щурів в нормі та після внутрішньоутробного введення антигенів. Матеріали та методи. Об'єктом дослідження була селезінка 192 щурів від моменту народження до 90-ої доби постнатального життя. Досліджуваних тварин розділяли на 4 групи: І – інтактні щури; ІІ (контрольна) - тварини після внутрішньоплідного введення фізіологічного розчину; ІІІ - щури, яким внутрішньплідно вводили антиген; IV – тварини після введення антигена в навколоплідні води.