Обгрунтування напрямку синтезу та доведення хімічної будови 1-(β-фенілетил)-4-аміно-1,2,4-триазолію броміду - Георгієвський, Г. В.; Мазур, Іван Антонович (My University, 2012)
Обгрунтовано напрямок синтезу, доказано хімічну будову нової лікарської субстанції - 1-(β-фенілетил)-4-аміно-1,2,4- триазолію броміду. Напрямок реакції її синтезу доведено за даними розрахунків енергетичних і геометричних характеристик вихідних речовин і можливих перехідних станів молекули. Будову синтезованої субстанції доказано із застосуванням комплексу фізико-хімічних методів – УФ-, ІЧ- та ЯМР-спектроскопії, ВЕРХ, ТШХ, хромато-мас-спектроскопії, потенціометрії та рентген-дифракційного методу.
Keywords: синтез; хімічна будова; 1-(β-фенілетил)-4-аміно-1,2,4-триазолію бромід; фізико-хімічні методи