Фармакологічна активність ліофілізованого екстракту з трави Cirsium Arvence (L.) Scop. - Попова, Яна Василівна (ТДМУ: Укрмедкнига, 2018)
Вступ. Перспективним джерелом для одержання лікарських засобів протизапальної дії є види роду Cirsium L. (Осот) род. Asteraceae (Айстрові). У сучасній світовій флорі вони нараховують до 300 представників, переважно багаторічних трав’янистих рослин, практично безмежно розповсюджених по території країн Європи, Північній Африки, Північній та Центральній Америки. В Україні на наш час ідентифіковано понад 30 видів цього роду. Відомим представником роду є осот польовий (Cirsiumarvense (L.) Scop.). Отримання екстрактів з трави рослини та визначення фармакологічної активності є актуальною задачею.
Keywords: тези