Особливості структури та проліферативної активності аденокарцином товстого кишечника в сучасних умовах - Кабаченко, Валерія Олександрівна (Чернівці, 2017)
Актуальність теми. В структурі онкологічної захворюваності і смертності рак товстої кишки впродовж десяти останніх років міцно посідає друге-третє місце в більшості економічно розвинених країн світу, як серед чоловіків так і серед жінок. В Україні також в останні 20 років спостерігається невпинне зростання захворюваності на рак товстої кишки, яка становить 16,4-17,0 на 100 тис. населення. (60-80%) пацієнтів із запущеними формами раку (III-IV стадії) при первинному зверненні до лікаря, при цьому радикальному хірургічному лікуванню піддається всього біля 40% хворих. Мета роботи: аналіз особливостей структури раку товстого кишечника, рівня проліферативної активності клітин дистальних форм колоректальних карцином в умовах промислового центру.