Соціальна роль сімейного лікаря в умовах пандемії - Соколовський, Р. О. (Запорізький державний медичний університет, 2021)
Соціальний вплив пандемії на людей та їх стосунки є однією з найбільш актуальних проблем в наш час. Пандемія змушує людей повністю змінити своє життя, зробити його більш закритим та повторюваним: залишатися на одному місці, робити одні и ті самі речі, помічати дрібниці, коли їх не було помітно. Крім того, неможливо не акцентувати увагу на те, що в таких умовах підвищується навантаження від впливу ЗМІ – люди частіше звертаються до різних джерел, шукаючи порятунку, натомість впадають у розпач та відчай, адже ЗМІ не прагнуть впорядкувати та заспокоїти, як нам відомо, скоріше навпаки. Пандемія загострила й економічну кризу, що вплинула на добробут у більшості сімей. Підтримувати нормальні стосунки під час пандемії є важким випробовуванням для родини. Все більше накопичується стресу, доходячи до конфлікту в родині, або навіть до домашнього насильства.