Вплив блокади ренін-ангіотензин-альдостеронової системи на активність системного запалення та ремоделювання лівого шлуночка у хворих на Q-інфаркт міокарда - Кисельов, Сергій Михайлович; Киселев, С. М.; Kyselov, S. M. (Запорізький державний медичний університет, 2015)
Прозапальні цитокіни беруть участь у ранньому післяінфарктному ремоделюванні. З метою вивчення впливу лікування на стан маркерів системного запалення, частоту виникнення післяінфарктної аневризми та формування тромбів у порожнині лівого шлуночка хворих на Q-інфаркт міокарда після тромболітичної терапії у 92 пацієнтів імуноферментним методом вивчали сироватковий рівень інтрелейкіну-6, інтерлейкіну-1-бета, фактора Віллебранда, фібриногену, за допомогою ехокардіографії оцінювали ремоделювання, систолічну та діастолічну функції серця. Під впливом лікування виявили зниження активності маркерів системного запалення, що супроводжується більш сприятливим типом раннього післяінфарктного ремоделювання, покращенням систолічної функції та низькою частотою виявлення аневризми і тромбу лівого шлуночка. Провоспалительные цитокины принимают участие в раннем постинфарктном ремоделировании. С целью изучить влияние лечения на состояние маркеров системного воспаления, частоту возникновения постинфарктной аневризмы и формирования тромбов в полости левого желудочка больных Q-инфарктом миокарда после тромболитической терапии у 92 пациентов иммуноферментным методом изучали сывороточный уровень интерлейкина-6, интерлейкина-1-бета, фактора Виллебранда, фибриногена, с помощью эхокардиографии оценивали ремоделирование, систолическую и диастолическую функции сердца. Под влиянием лечения установлено снижение активности маркеров системного воспаления, что сопровождается более благоприятным типом раннего постинфарктного ремоделирования, улучшением систолической функции левого желудочка и низкой частотой обнаружения аневризмы и тромба левого желудочка Aim. Infl ammatory cytokines play a role in adaptive postinfarction remodeling of the heart. In order to study the infl uence of treatment on the condition of systemic infl ammatory markers, the incidence of post-infarction aneurysm and thrombus formation in the left ventricle of patients with Q-wave myocardial infarction after thrombolytic therapy serum levels of interleukin-6, interleukin-1-beta, von-Willebrand factor, fi brinogen were studied in 92 patients with immunoassay analysis. Methods and results. Remodeling, systolic and diastolic function of the heart were evaluated with echocardiography. Under the infl uence of the treatment reduction of systemic infl ammatory markers activity was showed, which accompanied by improvement of left ventricular systolic function and low frequency of left ventricle aneurysm and thrombus formation
Влияние блокады ренин-ангиотензин-альдостероновой системы на активность системного воспаления и ремоделирование левого желудочка у больных Q-инфарктом миокарда
Infl uence of renin-angiotensin-aldosterone system block on the systemic infl ammation activity and left ventricle remodeling in patients with Q-myocardial infarction after thrombolysis
Keywords: інфаркт міокарда; інтерлейкін-6; інтерлейкін-1-бета; инфаркт миокарда; интерлейкин-6; интерлейкин-1-бета; Myocardial Infarction; Interleukin-6; Interleukin-1-beta