Синтез та антиоксидантна активність похідних 8-бензиліденгідразино-1-(2-хлоробензил)теоброміну - Іванченко, Дмитро Григорович; Соломко, Л. Д. (Запорізький державний медичний університет, 2015)
Вільні радикали різних типів все частіше зв’язуються з цілим рядом станів і хвороб, таких як ішемічна або реперфузійна хвороба, тромбоз, емболія та ін. Виникнення цих хвороб можливо пояснити наступним чином: з невідомих причин ендогенні протектори від радикального руйнування недостатньо активні для захисту тканини і радикали, що утворилися в клітині, можуть ініціювати вторинні вільнорадикальні реакції.
Keywords: тези