Історичні аспекти та перспективи використання ливарних магнієвих сплавів для імплантатів у медицині - Богуслаєв, В. О.; Тодуров, Б. М.; Чорний, Вадим Миколайович; Цивірко, Е. І.; Шаломєєв, В. А.; Зеленюк, Ю. О. (My University, 2015)
Подано історичний огляд та аналіз використання різних матеріалів для імплантатів у медицині. Показано позитивний вплив і перспективність застосування біорозчинних сплавів на основі магнію для виготовлення імплантатів. There are considered a historical perspective and analysis of the use of different materials for implants in medicine. There are revealed positive influence and prospects of application biosoluble magnesiumbased alloys for the manufacture of implants.
Keywords: імплантат; магнієвий сплав; металофіксатори; біосумісність; біорозчинність; implant; magnesium alloy; metalclamps; biocompatibility; biosolubility