Профілактика передачі ВІЛ-інфекції від матері до дитини - Залізняк, Владислав Олександрович (Запорізький державний медичний університет, 2014)
Навчально-методичний посібник спрямований на реалізацію «Наскрізної навчальної програми для студентів вищих медичних навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації «Профілактика ВІЛ-інфікування. Попередження передачі ВІЛ від матері до дитини. Діагностика, лікування ВІЛ-інфікованих та соціально-психологічна підтримка людей, що живуть з ВІЛ». Програма затверджена МОЗ України 19.11.2009 року. Крім того, навчально-методичний посібник опирається на клінічний протокол з акушерської допомоги «Попередження передачі ВІЛ від матері до дитини», затверджений наказом МОЗ України від 14.11.2007 № 716. Навчально-методичний посібник має сприяти оптимізації методики проведення практичного заняття на зазначену тему та кращому засвоєнню студентами питань, пов'язаних з ВІЛ-інфекцією.