Зміни індексу маси тіла інтактних щурів та щурів - нащадків самиць з експериментальним метаболічним синдромом - Маркарян, В. М. (Запорізький державний медичний університет, 2019)
Вплив метаболічного синдрому на здоров'я людини є глобальною проблемою, яка має пряме відношення к різноманітним галуззям медицини. Дослідження останніх років вказують на те, що надмірна маса тіла та ожиріння виступають предикторами розвитку метаболічного синдрому, котрий включає в себе передусім дисліпідемію та артеріальну гіпертензію. За даними ВООЗ, кількість пацієнтів з діагнозом метаболічний синдром на 2018 рік склала 36% дорослого населення Європи і з кожним роком ця цифра неуклінно зростає, що обумовлює актуальність даного питання. Мета дослідження. Визначити зміни індексу маси тіла інтактних щурів та щурів – нащадків самиць з експериментальним метаболічним синдромом.
Keywords: тези доповідей