Правові проблеми концепції професійного ліцензування лікарів - Данильченко, Є. В.; Аніщенко, Михайло Анатолійович (Запорізький державний медичний університет, 2019)
Вступ. На даний час в Україні є низка причин, що спонукають переглянути концепцію підготовки та професійного розвитку лікарів. Серед них: − низька мотивація медичного персоналу надавати якісні медичні послуги; − низький професійний рівень певної частини медичного персоналу; − безвідповідальність непрофесійного медичного персоналу за завдану шкоду внаслідок надання неякісної медичної допомоги. Мета дослідження. Проаналізувати проект Концепції професійного ліцензування лікарів, виявити проблеми, окреслити шляхи їх вирішення. Матеріал і методи. Нормативно-правова база України, структурно-функціональний, юридично-технічний, системно-аналітичний.
Keywords: тези доповідей