Захворюваність на туберкульоз серед дорослого населення України - Федорченко, Руслана Анатоліївна; Івченко, Д. М. (My University, 2023)
повільно знижується, смертність знизилася майже на третину, але кількість осіб, які вперше захворіли на це захворювання становить понад 10 млн. осіб на рік. За даними глобальних досягнень Стратегії ВООЗ з ліквідації туберкульозу, пандемія COVID-19 завдала значної шкоди реалізації програми. Туберкульоз залишається серйозною проблемою для України: наша держава посідає 4 місце за рівнем захворюваності на туберкульоз серед 53 країн Європейського регіону.