Нейровізуалізаційні особливості у хворих з інтрацеребрально ускладненим геморагічним півкульовим інсультом - Дарій, Володимир Іванович; Рибалко, Тетяна Петрівна; Томах, Н. В. (My University, 2021)
Висока летальність у хворих із мозковими геморагічними інсультами (ГІ) зумовлена низкою інтрацеребральних ускладнень. Найнебезпечнішим із них є зміщення й деформації мозкових структур, вторинні стовбурові крововиливи, перифокальний набряк, церебральний вазоспазм, прорив крові в шлуночкову систему, гострий гідроцефальний синдром, вторинний стовбуровий синдром, вторинна геморагічна трансформація.