Новації правової регламентації психіатричної допомоги в Україні - Гамбург, Леонід Самойлович (My University, 2022)
Системою психічного здоров’я охоплено значну частину населення України. Статистична інформація, що міститься в Концепції розвитку охорони психічного здоров’я в Україні на період до 2030 року, схваленої розпорядженням Кабінету Міністрів України від 27.12.2017 р. № 1018-р вказує, що станом на 1 січня 2017 р. 1673328 мешканців України перебували на обліку у зв’язку з розладами психіки та поведінки, у тому числі 694928 – внаслідок розладів, пов’язаних із вживанням алкоголю та наркотиків (3,9% населення).
Keywords: тези доповідей