Современные взгляды на вопросы патогенетической терапии ревматоидного артрита - Рекалов, Д. Г.; Кулинич, А. В.; Свистун, С. И.; Преснякова, Е. В.; Рекалов, Дмитро Геннадійович; Кулинич, Олексій Валерійович; Свистун, Сергій Іванович; Преснякова, О. В.; Rekalov, D. G.; Kulinich, O.V.; Svistun, S. I.; Presnyakova, E. V. (Запорізький державний медичний університет, 2013)
Приведены новые данные по вопросам лечения раннего ревматоидного артрита, а также короткий обзор международных исследований, посвященных вопросам современных методов базисной болезнь-модифицирующей антиревматической терапии. Представлены возможности выбора современного метода лечения раннего ревматоидного артрита. Показан значительный прогресс в патогенетических аспектах терапии, связанных с внедрением в ревматологическую практику биологических агентов, способных кардинально поменять прогноз ревматоидного артрита. Наведено новітні дані з питань лікування раннього ревматоїдного артриту, а також короткий огляд міжнародних досліджень, присвячених сучасним методам базисної хворобо-модифікуючої антиревматичної терапії. Описано можливості вибору сучасного лікування ревматоїдного артриту. Показано значний прогрес у патогенетичних аспектах терапії, пов’язаних із впровадженням у ревматологічну практику біологічних агентів, що здатні кардинально змінити прогноз ревматоїдного артриту. The article presents new data on treatment of early rheumatoid arthritis (eRA), review of international studies on modern basic methods of disease – modifying antirheumatic therapy. The modern method of choice of eRA treatment presented. The significant progress in the pathogenetic aspects of therapy-related are shown with the introduction in the rheumatology practice of biologic agents that can dramatically change the prognosis of RA.
Сучасні погляди на питання патогенетичної терапії ревматоїдного артриту
Modern views on pathogenetic therapy of rheumatoid arthritis
Keywords: ранний ревматоидный артрит; цитокины; биологические агенты; базисная болезнь-модифицирующая антиревматическая терапия; ранній ревматоїдний артрит; цитокіни; біологічні агенти; базисна хворобо-модифікуюча антиревматична терапія; early rheumatoid arthritis; biologic agents; disease – modifying antirheumatic therapy