Дослідження вмісту амінокислот у траві Polygonum (Persicaria) hydropiper L. - Смойловська, Галина Павлівна; Малюгіна, Олена Олександрівна; Єренко, Олена Костянтинівна; Хортецька, Тая Володимирівна (Х. : НФаУ, 2021)
Робота присвячена дослідженню якісного складу та кількісного вмісту амінокислот у рослинній сировині P. hydropiper L. флори України. Ідентифікацію та кількісне визначення амінокислот здійснювали методом ВЕРХ. Ідентифіковано до 23 амінокислот, серед яких 7 – незамінні. У кількісному відношенні переважають зв’язані амінокислоти.
Keywords: Polygonum (Persicaria) hydropiper L.; вільні амінокислоти; зв’язані амінокислоти