Особливості екологічної ситуації в Запорізькій області - Антипенко, М. В.; Волкова, Юлія Володимирівна (Одеса: ТЕС, 2015)
Право на життя в екологічно чистому й безпечному для здоров'я середовищі – одне з найважливіших прав людини. Зараз в усьому світі, в першу чергу в економічно розвинених країнах, дедалі загострюються проблеми, пов'язані саме зі станом навколишнього середовища. Провідним фактором порушення екологічної рівноваги в біосфері є забруднення навколишнього середовища хімічними речовинами. Як відомо, різноманітні хімічні речовини використовуються сьогодні практично у всіх галузях промисловості, у сільському господарстві, а також широко застосовуються в побуті. Також щороку синтезуються сотні нових хімічних сполук та сумішей, що зумовлює зростання забруднення хімічними речовинами природного навколишнього середовища [1].
Keywords: тези