Специфіка художнього осмислення подій ранньої американської історії в драмі Дж. Н. Баркера "Індіанська принцеса, або прекрасна дикунка" - Москвітіна, Дар'я Анатоліївна (Запоріжжя : ЗНУ, 2020)
Американська драма кінця XVIII – середини ХІХ століття – самобутнє культурне явище, яке дослідники тривалий час оминали увагою. Це зумовлювалося тим, що художня вартість творів ранніх американських драматургів була здебільшого досить низькою, мала епігонський характер, тож і критики не вважали їх вартими серйозного наукового осмислення.